Advertisement
Domov
Ugodnosti zavarovalnice TILIA PDF Natisni E-pošta
poar.gif


 

 

 

 

Sodelovanje med Zavarovalnico Tilia in Gasilsko zvezo Slovenije

V Slovenijiv povprečju letno zagori kar 5.000-krat. Da bi bile posledice požarov čim manjše, s svojim znanjem, izkušnjami in odgovornostjo skrbi 130.000 prostovoljnih gasilcev. Njihova naloga ni le zmanjševanje posledic, temveč je prostovoljno delo v veliki meri usmerjeno tudi v preventivne dejavnosti, predvsem v osveščanje prebivalstva o nevarnostih požara in ukrepanju v primerule-tega. Del izobraževalnega programa je namenjen otrokom in mladini, saj se je odgovornega ravnanja potrebno naučiti že zelo zgodaj.

 

Zavarovalnica Tilia se zelo dobro zaveda nevarnosti, ki se jim vsakodnevno izpostavljajo gasilci prostovoljci, in pomembnosti njihove vloge pri informiranju ljudi o preventivnih ukrepih in delovanjih. Da bi še dodatno vzpodbudila gasilce prostovoljce pri osveščanju otrok in odraslih ter jih nagradila za pomembno družbeno odgovorno delo, je za njih pripravila paket popustov in ugodnosti pri sklenitvi različnih vrst zavarovanj. Tako so pri zavarovanju premoženja in avtomobilskem zavarovanju člani gasilske organizacije upravičenido 15 % popusta, ob sklenitvi življenjskega zavarovanja pa do 15 oz. 30 eur popusta pri prvemobroku življenjskega zavarovanja.

 

Bistvena dodatna ugodnost, ki jo nudi zavarovalnica Tilia, je nezgodno zavarovanje za čas intervencije, ki se nanaša na kritje rizikov iz naslova najhujših posledic - za primer smrti ali invalidnosti kot posledice sodelovanja na intervenciji. Zavarovanec, ki sklene enega izmed paketov zavarovanj (premoženjsko in avtomobilsko, premoženjsko in življenjsko ali avtomobilsko in življenjsko zavarovanje), ter je član gasilske organizacije, se lahko za 1 eur zavaruje za primer nezgodne smrti, oziroma invalidnosti kot posledice udeležbena intervenciji. V primeru nezgodne smrti znaša zavarovalna vsota 20.000 evrov,v primeru invalidnosti pa 40.000 evrov. Določitev tovrstnega zavarovanja, kot dodatka k paketnemu zavarovanju, je ključna prednost zavarovalnice Tilia pred drugimi zavarovalnicami. Na ta način je zavarovanec s sklenitvijo osnovnih zavarovanj premoženja, pri izvajanju gasilske službe, s strani zavarovalnice zavarovan za primer najhujšega.

 

Poleg ugodnosti za gasilska društva in njihove člane ponuja Tilia tudi ugodnosti za fizične osebe in podjetja, ki s svojim delovanjem prispevajo k večji požarni varnosti (imajo v stanovanju, hiši, avtomobilu ali podjetju nameščene naprave za gašenje požara).

 

Z vseminaštetimi ugodnostmi zavarovalnica Tilia prispeva svoj delež k večji varnostigasilcev prostovoljcev. Okrepiti želi preventivne dejavnosti prostovoljnih gasilskih društev in pomagati pri izobraževanju prebivalstva o preventivnih ukrepih za preprečevanje požara in drugih nesreč, v stanovanju, na delovnem mestu in v naravnem okolju. Le z vzajemnim delovanjem vseh pomembnih členov družbe in njenih posameznikov bo dosežen skupni cilj - večja varnost vseh nasin naših najbližjih.

 

Dodatne informacije:

·        Andrej Kavšek, predsednik uprave ZavarovalniceTilia, d. d., Novo mesto, tel.: 07/39 17 201, 041/640-800, e-mail: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , www.zav-tilia.si

·        Gasilska zveza Slovenije, Tržaška 221,Ljubljana, tel. 01/241 97 50, e-mail: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
< Nazaj   Naprej >
Gasilska zveza Novo mesto
Seidlova cesta 29, 8000 Novo mesto